EKSPLOZIJA U LIEGEU

U urušavanju zgrade i do 20 mrtvih?

28.01.2010 u 14:07

Bionic
Reading

Broj žrtava urušavanja zgrade u belgijskom gradu Liegeu mogao bi porasti na 15 do 20 ljudi, objavio je u četvrtak belgijski ministar unutarnjih poslova Annemi Turtelboom. Po najnovijim podacima, u toj nesreću poginulo je devet, a ozlijeđena 21 osoba, od kojih tri teže.

Ekipe su pronašle devet mrtvih tijela u četvrtak u ranim jutarnjim satima, objavila je policija u Liegu.

Ne zna se koliko je točno osoba bilo u zgradi u trenutku eksplozije, no u strahu od urušavanja zidova susjednih zgrada potraga je privremeno obustavljena dok to mjesto ne osiguraju posebni stručnajci, objavila je policija.

Samo je jedna osoba preživjela urušavanje zgrade, 13-godišnjica djevojčica.

Ozlijeđena je 21 osoba od kojih tri teško, prema privremenim podacima. Zapovjednik vatrogasne službe Jean-Marc Gilissen rekao je kako se vjeruje da bi pod ruševinama "Moglo biti desetak ili više ljudi".

Snažna eksplozija urušila je sve do prizemlja šesterokatnicu u povijesnom središtu Liega noću sa utorka na srijedu. Nekih pet sati poslije fasada se urušila upravo kada su spasilačke ekipe izvlačile dvije osobe. Do eksplozije, koja je uzrokovala urušavanje zgrade, došlo je najvjerojatnije zbog istjecanja plina.

Akcija spašavanja prekinuta je zbog straha da bi se mogle urušiti i okolne zgrade.