MISTERIJ SE NASTAVLJA

U Titovu sefu pronađen tajni ključ tajnog sefa

16.10.2013 u 12:44

Bionic
Reading

U Titovom sefu u Narodnoj banci Srbije pronađen je ključ drugog nepoznatog sefa. Kako saznaju Novosti, među brojnim dragocjenostima navedenim na popisu koji je sudu u Beogradu dostavio Ured predsjednika Srbije, nalazi se i ključ od sefa za koji se ne zna je li pripadao bivšem predsjedniku SFRJ ili srpskoj kraljevskoj obitelji Karađorđević, kao ni je li sef u Srbiji ili Švicarskoj

Sumnja se na ovo drugo, a kako navode izvori Novosti, porijeklo ključa i sadržaj nepoznatog sefa mogli bi se utvrditi naknadnim vještačenjem. Osim toga, na popisu je i veća količina nakita, i muškog i ženskog, velika kolekcija novčića za koju se sumnja da je pripadala knezu Pavlu, ručni i džepni satovi s monogramom Josipa Broza Tita, 'žuti rasuti prah', za koji se vjeruje da je zlatni, kao i 'žute', odnosno zlatne poluge.

Popisano je 10 vreća, od kojih je u jednoj spisak koji je napravilo nekadašnje Predsjedništvo SFRJ, kada je izvršilo popis nađenih stvari u vili u Užičkoj 15, u trenutku Titove smrti. U preostalih 10 su dragocjenosti, ali, kako kažu odvjetnici Brozovih nasljednika, bez detaljno navedenih količina i vrste.