KEMIJSKI NAPAD

Ovo je trovač iz Londona: Nadzorna kamera snimila napad, u tijeku potjera

01.02.2024 u 17:42

Bionic
Reading

Policija je objavila da je u tijeku potjera za muškarcem koji je u srijedu kasno navečer u kemijskom napadu ozlijedio 12 osoba. Objavljena je i snimka nadzorne kamere na kojoj je prikazan napad

Osumnjičenik se zove Abdul Shokoor Ezedi, a prebivalište mu je u Newcastleu na sjeveru Engleske. Policija kaže da Ezedi ima vidljive ozljede na desnoj strani lica.

35-godišnji Ezedi posljednji je put viđen u Caledonian Roadu u sjevernom Londonu u četvrtak. Policija vjeruje se da je doputovao iz Newcastlea u srijedu prije napada u blizini Clapham Commona i mogao bi se vratiti, prema policiji.

I policija Northumbrije i britanska prometna policija pomažu gradskoj policiji u potjeri.

Policajci su također potvrdili da je automobil koji je sudjelovao u napadu pripadao Ezediju, dok je tvar korištena u napadu bila alkalna.

31-godišnja majka i njezina trogodišnja kći, kao i njena druga kći od osam godina, ostaju u bolnici nakon incidenta s teškim ozljedama.

Policija napad opisuje kao ciljani, tvrdeći da je osumnjičenik bio poznat ženi, javlja Sky News.

U incidentu je ozlijeđeno ukupno 12 osoba, uključujući majku i njezino dvoje djece, te pet policajaca koji su ozlijeđeni dok su reagirali.

Ozlijeđene su i tri žene, dvije u tridesetim i jedna u pedesetim godinama, koje su priskočile u pomoć ženi i njeno dvoje djece.

Svi su otpušteni iz bolnice s lakšim opeklinama.

Policajci kažu da je Ezedi pokušao pobjeći s mjesta događaja u automobilu nakon incidenta, ali se sudario s drugim vozilom, a zatim otišao pješice u smjeru Clapham Commona.

Na snimci nadzorne kamere vidi se muškarac koji trči oko automobila prije nego što je sjeo na vozačko sjedalo, dok su žena i dijete ispred vozila držeći ruke na licu.

Na snimci se auto vozi u smjeru žene te je udara, nakon čega muškarac zaustavlja auto i izlazi. Otvara stražnja vrata i čini se da podiže dijete, nakon čega ga nasilno baca na tlo.