SVI IZVAN ŽIVOTNE OPASNOSTI

U sudaru kamiona i školskog autobusa ozlijeđeno troje djece!

09.10.2013 u 20:12

Bionic
Reading

Nakon sudara školskog autobusa i teretnog vozila u Gradcu, u blizini Pleternice, u ambulantu požeške bolnice stiglo je 12 ozlijeđenih učenika osnovne škole, a teže je ozlijeđen vozač autobusa. Školski autobus sudario se oko 13 sati s kamionom u kojem je bilo 30 tona tereta u Gradcu kod Pleternice. Od siline udara cijela kabina kamiona završila je u smrskanom autobusu. Samo su pukom srećom i vozači i djeca preživjeli

Vozaču autobusa zgnječena je noga te su je liječnici spašavali u četiri sata dugoj operaciji. Nakon pregleda troje djece zadržano je u bolnici, ali su svi izvan životne opasnosti. Jedna učenica koja je sjedila u prednjem dijelu autobusa zadobila je frakturu lubanje.

Obnašateljica dužnosti ravnatelja škole Anka Dorbić izjavila je za Hinu da je u autobusu bilo osamnaestero učenika, većinom od petog do osmog razreda, koji su putovali na nastavu.

Ravnateljica Dorbić, koja je s učenicima i njihovim roditeljima u bolnici, rekla je također da su djeca i roditelji u šoku. Denis Strnak je sa svojim ocem prvi ušao u bus i pružio pomoć ozlijeđenima. Za Večernji list rekao je kako je bio u kući kada je čuo jak udarac pa je odmah s ocem istrčao iz kuće.

'Razvalili smo vrata autobusa kako bismo izvukli vozača kojemu je pola tijela bilo pritiješnjeno. Vjerujte mi, bilo je strašno kako su djeca izgledala. Vrištala su i sva su bila na podu. Bilo je krvavih', rekao je Denis, a njegov otac dodao je kako je vozač bio pri svijesti dok su ga izvlačili i davao im upute što da rade. Uzrok nesreće još se ne zna.

'Činjenica je da je klizava cesta, ali tek nakon očevida znat ćemo prave uzroke nesreće', izjavila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić. U Autoprometnom poduzeću Požega tvrde da se školski autobusi redovito održavaju. Ovo nije prva takva prometna nesreća školskog autobusa u požeškom kraju. Prije nekoliko godina jedna je djevojčica poginula i jedna je teško ozlijeđena.