NOVA POMORSKA NESREĆA

U sudaru glisera i brodice nestalo 28-godišnjak, drugi ozlijeđen

26.08.2011 u 11:55

Bionic
Reading

U sudaru glisera i brodice u uvali Preluk, između Rijeke i Opatije, sinoć je nestao 28-godišnji A. K. iz Dobrinja na Krku te je potraga za njim u tijeku. Njegov je vršnjak iz Viškova kod Rijeke zadobio višestruke ozlijede, a ozlijeđen je još jedan mladić

Pomorska nesreća dogodila se 500 metara od obale, oko 22 sata i 40 minuta, o njoj je odmah dojavljeno policiji te su se na mjesto nesreće svojim plovilima uputili djelatnici Lučke kapetanije i Postaje pomorske policije.


Prema podacima iz policije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, gliserom dužine šest metara, koji plovi pod hrvatskom zastavom, upravljao je 35-godišnji D. L. iz Matulja, a na drvenoj brodici dužine četiri i pol metra nalazile su četiri osobe, starosti 24 do 29 godina, koji su, kako neslužbeno doznajemo, ribarili.

Kada je gliser udario u lijevi krmeni bok neosvijetljene brodice, nesretni je 28-godišnji Krčanin pao u more te potraga za njim još uvijek intenzivno traje. Matuljac s glisera odmah je obavijestio Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci.

Tijekom noći tragalo se u teškim uvjetima, po mraku i vjetru, ali bez rezultata. S kopna su vatrogasci reflektorima osvjetljavali uvalu, no zbog izrazito slabe vidljivosti tijekom cijele noći, mladić, nažalost, nije pronađen. U potragu za njim jutros se uključio i zrakoplov Krila Kvarnera te nekoliko privatnih brodica.

Drugi 28-godišnjak s brodice uslijed sudara je ozlijeđen te je radi pružanja liječničke pomoći prevezen u KBC Rijeka na Sušak. Njegovo je stanje, doznajemo, relativno stabilno, a nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja. Ministarstvo mora javlja da je ozlijeđen još jedan mladić s brodice.

Do onečišćenja mora nije došlo, plovila su otegljena u Rijeku gdje inspektori sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije i policije obavljaju istražne radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti pomorske nesreće.