STRAVIČNA NESREĆA

Na A3 poginuo vozač kamiona, putnici iz autobusa u bolnici

02.06.2019 u 18:22

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila na autocesti A3 poginuo je vozač kombija iz Sjeverne Makedonije, koji je zbog nedržanja potrebnog razmaka udario u autobusa BiH registracijskih oznaka, a među osmero ozlijeđenih putnika iz autobusa teže ozljede zadobila je jedna žena, izvijestila je nakon očevida sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Na mjestu nesreće poginuo je 45-godišnji vozač kamiona, dok vozač autobusa, za kojega je alkotestiranjem utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola, nije ozlijeđen. Osmero putnika iz autobusa (šest državljana BiH te po jedan državljanin Hrvatske i Srbije) zbog zadobivenih ozljeda prevezeni su u novogradišku bolnicu, gdje su jednoj državljanki BiH konstatirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, dok su svi drugi lakše ozlijeđeni, navodi se u priopćenju.

  • +8
Prometna nesreća na A3 Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nesreća se dogodila oko 12.15 sati, na autocesti A3 kod mjesta Rajić, kada je 45-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, upravljajući u smjeru Zagreba kamionom makedonskih registracija, u jednom trenutku zbog nedržanja potrebnog razmaka u odnosu na vozilo koje se kretalo ispred njega, prednjim dijelom svoga vozila udario u zadnji desni dio autobusa BiH registarskih oznaka, kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 42-godišnji državljanin BiH. On se autobusom kretao u koloni vozila zbog gustog prometa koji je nastao zbog prometne nesreće koja se prethodno dogodila na autocesti.

Nakon udarca kamion se odbio u desno na zelenu površinu, probio zaštitnu ogradu i zaustavio se u odvodnom kanalu, dok se autobus zaustavio na desnoj prometnoj traci.

Za vrijeme očevida, koji je uz policijske službenike obavljala zamjenica općinske državne odvjetnice u Sisku, promet se odvijao otežano lijevom prometnom trakom, sve do 18.20 sati kada je normaliziran. Po nalogu zamjenice općinske državne odvjetnice privremeno su radi vještačenja oduzeti autobus i kamion. Tijelo poginulog 45-godišnjaka je radi obdukcije prevezeno u sisačku Opću bolnicu. U svezi ove prometne nesreće policija će nadležnom državnom odvjetništvu proslijediti izvješće o događaju, navodi se u priopćenju.

Prema svjedočenju putnika iz autobusa, u trenutku udara autobus se kretao usporeno prema mjestu prethodne nesreće. U autobusu su prema Njemačkoj putovali radnici iz BiH.