vremenska prognoza

U subotu oblačno i kišno, a pogledajte kakvo će vrijeme biti u nedjelju

07.05.2022 u 08:45

Bionic
Reading

Prevladavat će oblačno uz mjestimičnu kišu, sredinom dana i poslijepodne na zapadu unutrašnjosti lokalno moguća obilna oborina i grmljavina, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu

U Dalmaciji i ponegdje na krajnjem istoku zemlje očekuje se smanjenje naoblake pa će biti sunčanih razdoblja, prognoza je DHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, duž obale i bura, a u Dalmaciji će poslijepodne mjestimice okrenuti na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 16 do 22 stupnjeva Celzija, u Slavoniji i Baranji malo viša.

U nedjelju će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Prijepodne će mjestimične kiše biti uglavnom na zapadu unutrašnjosti, a u drugom dijelu dana lokalni pljuskovi te grmljavina najvjerojatniji su u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab, od sredine dana i umjeren sjeveroistočni. Na moru bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na moru ponegdje i viša, a najviša od 19 do 24 stupnjeva.

  • +5
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL