veliki porast

U Srbiji 143 novozaražene osobe, nastavi li se tako, nije isključen ni policijski sat

24.06.2020 u 15:30

Bionic
Reading

Prema današnjim informacijama iz Srbije, koronavirus je potvrđen kod još 143 osobe, a u posljednja 24 sata nije bilo preminulih od Covida-19. Imunolog Srđa Janković kaže da koronavirus i dalje ima potencijal širenja pa nije isključeno ni ponovno uvođenje policijskog sata kakvo je na snazi bilo u jeku epidemije

Broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom u Srbiji je 861, a na respiratorima je 21 pacijent. Ukupno je od početka epidemije testirano 359.069 ljudi, a virus je potvrđen kod njih 13.235. Od posljedica koronavirusa u Srbiji su do sada preminule 263 osobe.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da današnja utakmica u Kupu Srbije između Partizana i Vojvodine može biti jedan od rizika, ali i da manji skupovi poput proslave rođendana i svadbi u zatvorenom prostoru također predstavljaju rizik.

Zbog sve većeg broja pacijenata zaraženih koronavirusom kojima je neophodna hospitalizacija, u Covid sustav je ušao i Kliničko-bolnički centar "Bežanijska kosa". Već je primljeno 107 Covid pacijenata, a slobodno je još dvije trećine kapaciteta.

Direktorica te ustanove Marija Zdravković kaže da su pacijenti značajno mlađi nego u prvom naletu virusa.

  • +8
Izbori u Srbiji Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Upitan može li se ponovno uvesti izvanredno stanje i policijski sat, imunolog Srđa Janković rekao je da se ta opcija ne razmatra u ovom trenutku.

'Ukoliko rizik postane veći može se dogoditi i da se takve mjere uvode, ali u ovom trenutku one nisu u razmatranju', naglasio je Janković, prenosi Blic.