ZASTAVE I TRANSPARENTI

U Splitu održan Hod na život, evo kako je to izgledalo

17.06.2023 u 21:26

Bionic
Reading

Pod geslom "Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav..." u Splitu je u subotu održan Hod za život u organizaciji Udruge Hod za život, obitelj i Hrvatsku

Prema procjeni splitske policije, na Hodu za život je sudjelovalo oko 2.000 ljudi i nisu zabilježeni nikakvi incidenti. Brojni su se sudionici okupili u 18 sati na Trgu Gaje Bulata pred zgradom HNK te su krenuli ulicama užeg središta grada i došli do Rive.

Nosili su transparente na kojima je pisalo "Da bi bija velik prvo moraš bit mal!", "Sva ljudska prava počinju začećem", "Unborn lives matters too", "Da za život", "Sad budi muškarac i podrži život", "Prilikom pobačaja nerođeno dijete osjeća bol" i "Najugroženija manjina u Hrvatskoj nerođena djeca". Nosili su balone, a među sudionicima je bilo dosta mladih.

Organizatori su poručili da građani svojim sudjelovanjem iskazuju solidarnost s nerođenim djetetom i svakim djetetom, njegovom majkom i ocem. Zalažu se za zakonsku i drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti te ističu da je pravo na život temeljno ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava, da im je dužnost javno iskazati da je svaki ljudski život važan i da je najvrijednije što postoji.

  • +20
Hod za život u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

​Iva Jakelić iz organizacijskog tima Hoda za život, obitelj i Hrvatsku zahvalila je i braniteljima koji su dali svoje živote, zdravlje i srce za slobodnu Hrvatsku, kao i njihovim obiteljima. "Oni su osigurali slobodu našeg djelovanja u civilnom društvu i zalaganje za pravo na život svakog čovjeka. Ne smijemo zatvarati oči pred istinom jer svaki ljudski život počinje začećem", kazala je Jakelić.

Važnost zaštite žena posebno je istaknula koordinatorica Hoda za život Sara Popović kazavši da očekuju zakon koji štiti pravo na život nerođenog djeteta poštujući najnovije znanstvene spoznaje.