SDP-OV ŠIME LUČIN

'U Splitu je danas isplivao najgori primitivizam'

11.06.2011 u 20:04

Bionic
Reading

SDP-ov Šime Lučin komentirao je nasilje na današnjoj gay paradi u Splitu i rekao da je tužan i razočaran jer je vjerovao da je Split ipak malo veći od svega toga

'Moram priznati da sam vjerovao da je Split malo veći i širi u liberalnom smislu', rekao je Lučin koji smatra da je bilo propusta u organizaciji policije.

'U Splitu ste imali jedan legalan i prijavljen skup i drugi na kojem je bilo 10.000 ljudi! Oni se nisu mogli pojaviti niotkuda. Procjene su bile pogrešne, sve najave nasilja bile su ispisane grafitima i očito je da je netko zakazao i da nisu sve mjere poduzete', kaže Lučin i dodaje:

'Do izraza je došao najgori primitivizam koji se uvijek pojavljuje kroz nasilje. Oni su bacali kamenje na povorku, a koliko ja znam na splitskoj rivi nema kamenja. Očekivali smo, kako smo se pravno-formalno približili Europi, da ćemo se približiti i u mentalnom i duhovnom smislu, a očito da smo po tom pitanju daleko od toga', rekao je Lučin.

Na pitanje misli li da netko u policiji mora odgovarati za današnji incident, kaže: 'Policija bi trebala odgovarati, ali poznajući našu policiju - oni nikada nisu krivi, oni koji trebaju odgovarati, oni - nikada ne odgovaraju.'