četiri osobe na respiratoru

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 105 novooboljelih, dvije osobe umrle

04.09.2020 u 11:16

Bionic
Reading

Na području Splitsko-dalmatinske županije u petak je potvrđeno 105 novooboljelih od Covida-19, a dvije osobe su umrle, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije muške osobe, koje su uz ostale komorbiditete bili pozitivni i na Covid infekcije. Riječ je o 81-godišnjaku i 71-godišnjaku, državljaninu BiH.

Splitsko-dalmatinski stožer pojasnio je i zašto oni izvještavaju o dvije preminule osobe, a Nacionalni stožer o jednoj. 'Prema dodadnom objašnjenju KBC a Split, preminula muška osoba stara 71 godinu, državljanin je BiH i nije osiguranik HZZO - a tako da Nacionalni stožer nije iznosio podatke o preminuloj osobi koja je strani državljanin', pojasnili su.

Obrađeno je 758 testova pri čemu je zaraza potvrđena za 59 osoba iz Splita, dvanaest iz Kaštela, deset iz Solina, pet iz Imotskog, četiri iz Podbablja, tri iz Trilja po dvije iz Hrvaca i Sinja te po jednu iz Dugopolja, Hvara, Lovreća, Marine, Muća, Omiša, Prološca i Vrlike

Od 105 novooboljelih 31 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

U samoizolaciji se nalazi 1480 osoba, a u KBC Split na bolničkom liječenju 89, uključujući četiri osobe na respiratoru.