ukupno 36

U Splitskoj županiji pet novooboljelih od koronavirusa

26.03.2020 u 11:40

Bionic
Reading

Na području Splitsko dalmatinske županije novih je pet osoba pozitivno na koronavirus, a ukupno je 36 zaraženih osoba, priopćio je u četvrtak Županijski Stožer civilne zaštite

U Splitu su 24 osobe pozitivne na COVID-19, u Sinju tri, u Hrvacama i Vrliki jedna osoba, u Solinu tri, i po jedna oboljela osoba u Dugom Ratu, Podstrani, Hvaru i Kaštelima. Od ukupno 36 zaraženih - šest osoba su iz zdravstvenog sustava, i to dva liječnika, dva stomatologa, jedan inženjer i jedan djelatnik srednje stručne spreme.

U samoizolaciji se nalazi 55 zdravstvenih djelatnika, izvijestili su iz Stožera. Opće zdravstveno stanje svih zaraženih s područja Splitsko dalmatinske županije je stabilno, dok se jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije nalazi na respiratoru u KBC-u Split.

Svi kontakti zaraženih obrađeni su od strane epidemiološke službe. Iz županijskog Stožera CZ ističu da se sve zdravstvene usluge u KBC-u Split pružaju kao i do sada. U karanteni splitskog Hotela Zagreb u ovom trenutku nalazi se 29 osoba, od čega 21 hrvatski državljanin te osam stranih državljana.

  • +12
Split: Policija upozorava građane da napuste javni prostor i zapute se kućama Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX