KLJUČ U BRAVU

U Spaladium areni večeras se održava posljednji koncert

29.12.2022 u 17:53

Bionic
Reading

U splitskoj Spaladium areni večeras se održava posljednji koncert prije njezina zatvaranja, koncert Saše Matića za koji su organizatori stečajnom dužniku Sportskom gradu – Tvrtki posebnih namjena (TPN) podmirili financijske obveze prije odluke o prestanku djelatnosti

Na Skupštini vjerovnika 21. prosinca rečeno je da će tvrtka Sportski grad – Tvrtka posebnih namjena, koja upravlja Spaladium arenom, prestati raditi zbog ovrhe Grada Splita od 23 milijuna kuna, a riječ je o ovrsi vezanoj uz tražbine grada za komunalnu i vodnu naknadu. Kako je bilo istaknuto, ovrha Grada vezana uz tražbine za komunalnu i vodnu naknadu dolazi 28. prosinca.

Iako je kao rok ovrhe naveden jučerašnji datum, nije poznato je li ovrha do danas provedena i je li blokiran žiroračun tvrtke. Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo danas je među ostalim ponovila za Hinu da 'Grad Split nije izrazio volju da se zastane s blokadom kako bi stečajni dužnik nastavio obavljati djelatnost u Spaladium areni'.

'Sukladno zakonskim odredbama koje reguliraju poslovanje pravnih subjekata, a posebno sukladno Stečajnom zakonu, u uvjetima blokade računa nije moguće nastaviti i poslovanje', rekla je. Objasnila je da 'stečajni dužnik tijekom cijelog stečajnog postupka nikada nije tražio od Grada Splita da odustane od svojih tražbina'.

Stečajni dužnik tražio je od Grada da se zastane s naplatom jer će se cjelokupna obaveza komunalne i vodne naknade namiriti prilikom prodaje objekta u ovom stečajnom postupku, istaknula je i dodala kako zbog nekih nepoznatih razloga Grad Split 'nije iskazao spremnost da se problem naplate riješi dogovorom te da Spaladium arena i dalje ostane u funkciji'.

Rekla je i da kako će štetu u konačnici pretrpjeti i Grad Split jer je u postupku involviran kao stečajni vjerovnik, kao vjerovnik stečajne mase te kao vlasnik prava građenja i u konačnici same Spaladium arene.

  • +3
Spaladium arena Izvor: Cropix / Autor: Mario Todoric / CROPIX

Vezano uz večerašnji koncert Saše Matića, objasnila je kako se on trebao održati kada je hrvatska nogometna reprezentacija igrala u Katru pa je zato odgođen za večeras, a njegovo održavanje nije dovedeno u pitanje jer su organizatori podmirili sve financijske obveze stečajnom dužniku, i to prije odluke o prestanku djelatnosti, donesene na Skupštini 21. prosinca ove godine.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak rekao je u srijedu za ovrhu nad tvrtkom Sportski grad da postoje zakonske norme koje Grad treba poštovati, a, kako je ustvrdio, po zakonu rok za ovrhu može se samo jedanput produžiti, maksimalno šest mjeseci, što je Grad i učinio.