očitovanje gradonačelnika

Hoće li Grad Split kupiti Spaladium Arenu? 'Ako bude na prodaju, vidjet ćemo koja je cijena i kakav je postupak'

28.12.2022 u 17:40

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak rekao je u srijedu za ovrhu nad tvrtkom Sportski grad, koja upravlja Spaladium arenom, da postoje zakonske norme koje Grad treba poštovati, a po zakonu rok za ovrhu može se samo jedanput produžiti, maksimalno šest mjeseci, što je Grad i učinio

"Više od toga ne može i nije bilo nikakvog načina da se to dalje produži. Sudbina Spaladium arene je u rukama vjerovnika u stečaju. Grad Split je vjerovnik manje od 0,1 posto i zaista o tome ne može odlučivati", rekao je Puljak.

Kako je dodao, želio bi da Spaladium arena nastavi poslovati te je ponovio kako je Grad učinio "sve što je mogao da se ne dogodi najlošiji scenarij, a sve ostalo je u rukama vjerovnika u stečaju".

Na pitanje je li Grad u slučaju prodaje Spaladium arene u stečajnom postupku zainteresiran za njezinu kupnju, odgovorio je da je to stvar vjerovnika i hoće li je i kada oni prodavati.

No, kada se i ako se bude prodavala, Grad će vidjeti koja je cijena i kakav je postupak, nakon čega će o tome odlučiti kada se vide sve okolnosti, rekao je.

"Ideja Grada oko dvorane, odnosno ono što bismo mi željeli je da se cijeli postupak očisti od svih pravnih nesigurnosti u kojima banke tuže Grad Split za jedan vrlo pozamašan iznos i mi ne želimo ulaziti ni u kakve odnose koji bi nas doveli u nepovoljnu situaciju u tom sudskom sporu. To znači da mi želimo da se cijeli taj slučaj očisti od svih sudskih nejasnoća i bilo kojeg mogućeg spora", istaknuo je gradonačelnik Puljak.

  • +3
Spaladium arena Izvor: Cropix / Autor: Mario Todoric / CROPIX

Prošli je tjedan stečajna upraviteljica Natalija Mladineo rekla da Sportski grad - Tvrtka posebnih namjena, koja upravlja Spaladium arenom, prestaje raditi jer nema naznaka da će Grad zaustaviti ovrhu od 23 milijuna kuna, a o prodaji te arene odlučivat će se za nekoliko mjeseci.

Novinare je danas zanimala i najava o sadnji 842 stabla u Splitu, na što je gradonačelnik rekao da ona treba početi na proljeće. Riječ je o mnogim lokacijama po gradu - javnim gradskim površinama, među kojima su parkovi i škole, a sadit će se uglavnom mediteranska stabla.