TEŠKA PROMETNA NESREĆA U ZAGREBU

U smrt odveo majku, dvije sestre i sebe

30.09.2009 u 12:00

Bionic
Reading

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 21,55 sati na raskrižju Branimirove i Mandlove ulice u Zagrebu, poginula je jedna ženska osoba, dok su još tri osobe preminule nedugo nakon nesreće.

U teškoj nesreći koja se dogodila jučer oko 22 sata na križanju Branimirove i Mandlove ulice na licu mjesta poginula je Rasima Maršić (52), dok je njezin sin Muharem Dedić (1978.), koji je vozio auto, podlegao ozljedama u KBC-u Zagreb nedugo nakon nesreće.

Dvije su ženske osobe (godišta 1990. i 1993.), vjerojatno vozačeve sestre, preminule od zadobivenih ozlijeda u KB Dubrava.

Do nesreće je došlo kada se vozač Opel Vectre osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka neoprezno prestrojavao, a potom se zabio u stup javne rasvjete. Udarac u stup bio je toliko snažan da se automobil prepolovio, a svi su ispali iz automobila.

Vozač Opel Vectre otprije je poznat policiji. Evidentiran je zbog 73 prometna prekršaja, od čega je 36 težih prekršaja, uključujući vožnju u alkoholiziranom stanju i vožnju bez dozvole. Do sada je četiri puta bio uhićen i kažnjen zatvorskom kaznom. Već je skrivio tri prometne nesreće u kojima je bilo ozlijeđenih.

Zbog devijantnog ponašanja više puta bio je pozivan na obavijesni razgovor no nikada se nije odazvao. Nekoliko puta su mu oduzimali vozačku dozvolu, a zadnji put mu je vraćena 17. rujna, piše Jutarnji.hr.