testiranja

U Sloveniji jedan novozaraženi u 24 sata

09.06.2020 u 13:42

Bionic
Reading

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom nakon provednih 814 testiranja, objavila je u utorak slovenska vlada.

Riječ je o jednom od pacijenata opće bolnice u gradu Jesenice, gdje je prošlog tjedna zaraza najprije potvrđena kod medicinske sestre, potvrdili su u toj bolnici.

Tada su prvo bili testirani pacijenti na u međuvremenu izoliranom gastoentorološkom odjelu gdje je ona radila i svi su testovi bili negativni, ali je testiranje ponovljeno i koronavirus je potvrđen kod jednog pacijenta koji nije imao simptome covida-19. U utorak su za testiranje uzeti i brisevi pacijenata na drugim odjelima i svih zapooslenih, a rezultati će biti poznati u srijedu.

Trenutno je u Ljubljani na Infektološkoj klinici, zadnjoj 'covid' bolnici, šest hospitaliziranih bolesnika, nijedan od njih nije na intenzivnoj njezi, a do sada je iz svih bolnica nakon oporavka od koronavirusa otpušteno 293 pacijenata. U Sloveniji je do sada potvrđeno 1486 slučajeva zaraze i 109 preminulih.