priprema za izbore

U Škorinu koaliciju ušla još jedna stranka, Penavinu odluku očekuje sutra - a odlazak Enjingija? Njega volim, ali...

19.05.2020 u 12:33

Bionic
Reading

Miroslav Škoro, šef Domovinskog pokreta, objavio je kako je potpisao koalicijski sporazum sa Zelenom listom

Nakon što su propali pregovori s Mostom, Miroslav Škoro u utorak je objavio da će se Domovinskom pokretu na izborima priključiti i Zelena lista na čelu s Nenadom Matićem.

'Nadamo se da ćemo sa Zelenom listom naći kvalitetna rješenja koja ćemo predstaviti biračima', kazao je Škoro.

Na pitanje kako napreduju pregovori s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, Škoro je kazao kako će Penava najkasnije sutra donijeti konačnu odluku. Smatra da je Plenkovićeva reakcija bila neprimjerena i ne vidi zašto prijeti jednom gradonačelniku. 'Kada on razriješi svoj status s HDZ-om, onda ćemo razgovarati s njim', poručio je.

'Puno je običnih članova nezadovoljno HDZ-om, oni su izašli i priključili se Domovinskom pokretu', kazao je Škoro i dodao da među njima nema 'kapitalaca'.

Kaže da su spinovi informacije da jedan dan razgovaraju s HDZ-om, a jedan sa SDP-om. 'To dolazi i iz jedne od kuhinja duboke države kojoj je u interesu da sve ostane ovako kako je', smatra Škoro. 'Jedan dan sam ustaša, drugi dan udbaš... Domovinski pokret nije razgovarao ni s kim. Razgovaramo s ljudima s kojima želimo stvoriti pobjedničku koaliciju. Dosta je bilo tih spinova i bacanja klipova pod noge. Odlučno ne', istaknuo je. Davora Bernardića sreo je jednom u životu, kaže, i to u liftu.

  • +34
Domovinski pokret predstavio Zelenu listu kao svog partnera za parlamentarne izbore Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Na pitanje o odlasku iz Domovinskog pokreta poznatog vinara Ive Enjingija, kazao je da će uskoro razgovarati o svemu. Ne doživljava politiku kao nešto isključivo. 'Ivu Enjingija volim, kao što sam ga volio i prije. On smatra da bi Domovinski pokret trebao samostalno na izbore, ja ne mislim tako', pojasnio je.

Kaže da je kontaktirao s Marijanom Petir, ali još nisu ništa dogovorili, s Brunom Esih nije razgovarao, a s Karlom Starčevićem naći će se danas.