SNJEŽNE NEPOGODE

U selima imotskog područja 'odsječeno' 3.000 stanovnika

06.02.2012 u 21:28

Bionic
Reading

U selima imotskog područja zahvaćenog snježnim nepogodama, 'odsječeno' je 3.000 stanovnika i potrebna je dodatna pomoć u strojevima i mehanizacija kako bi se probili višemetarski snježni nanosi do zametenih naselja, rečeno je za današnjeg posjeta župana Splitsko-dalmatinskog Ante Sanadera kriznom području Imotskog

'Tijela lokalne uprave Imotskog ulažu velike napore i angažirali su sve raspoložive snage i sredstva, ali to nije dostatno i potrebna je dodatna pomoć', rekao je župan Sanader.

Nakon Imotskog župan Sanader je kasno popodne posjetio i krizno vrgoračko područje.

I na vrgoračkom području je stanje teško, ocijenio je župan, dodavši kako je danas razgovarao s nadležnim ministrima i predstavnicima Hrvatskih autocesta.

Očekujem da će na vrgoračko-imotsko područje sutra ujutro stići obećana pomoć Hrvatskih autocesta, te da će sutra i nadležna ministarstva dostaviti pomoć, istaknuo je splitsko-dalmatinski župan Sanader za posjeta vrgoračkom području.

Hrvatski alpinist Stipe Božić danas je s pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) angažiran na pomaganju snijegom zatrpanim selima vrgoračkog područja. 'Izvukli smo nekoliko starica i bolesnica, a na vrgoračkom području ima još puno posla jer je stanje alarmantno', kazao je Božić.