IZBAČENI ČLAN KREŠIMIR KOMPESAK

'U SDP-u se služe 'udbaškim' metodama'

08.02.2010 u 07:30

Bionic
Reading

Izopćenici iz zagrebačkog SDP-a, pometeni na valu poraza Milana Bandića na predsjedničkim izborima, ne štede teške riječi na račun stranačkog vodstva i metoda kojima su izbrisani iz članstva. Tako bivši šef ogranka iz Šestina Krešmir Kompesak optužuje svoju bivšu stranku za 'udbaške čistke'

'Dofuraju jednog i prokažu vas, izoliraju i izbace - prave udbaške metode', slikovito je opisao Kompesak što se posljednjih dana događa s bivšim članovima SDP-a koji su se odjednom našli na crnoj listi jer su bili previše bliski s bivšim šefom zagrebačke organizacije Milanom Bandićem, godinama neprikosnovenim gazdom koji je odjednom posao sama personifikacija zla.

Kompesak tvrdi da ga ne žele primiti natrag u stranku jer se, navodno, nije dovoljno zalagao u predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića.

'Ne znam što znači to nezalaganje, ako je u Šestinama Ivo Josipović pobijedio sa 60 posto. Bandić je bio tek četvrti, ispred njega su bili i Hebrang i Vidošević. Sigurno ne bi bio tako loše plasiran da smo se zalagali za njega', revoltiran je Kompesak.
Do njegova dolaska SDP nikada nije bio na vlasti u tom podsljemenskom kvartu; od tada su samo nizali uspjehe. Kompesak smatra da mu je gospođa Kević, koja je tada bila tajnica, radila iza leđa i smijenila ga preko Jurice Meića

'Očito ne odgovaramo gospodinu Meiću pa se sprda s nama. Predsjednik SDP-a Markuševac gospodin Deak na prošlim je izborima, iako je član SDP-a, vodio nezavisnu listu i njega ne izbace. Oni što mnogo rade i postižu uspjehe očito ne valjaju. To nema veze s vezom', revoltiran je Kompesak. Zbog toga ne misle odustati i zajedno s kolegama iz ostalih raspuštenih ogranaka kojima nije dopušten povratak u stranku pripremaju ustavnu tužbu.

'Okrenuli su se i protiv Boga i vraga i svega. Ovo očito nema nikakve veze sa socijaldemokracijom, u današnjem SDP-u je na snazi komunizam. Provode čistke u stranci. Da se ovo događa prije 25 do 30 godina, završili bi mi na Golom otoku. Dok je Bandić vladao Zagrebom, svi su šutjeli i pljeskali mu. Sada provode čistke', ljutito nam je rekao Kompesak.

U svom radu ostvarili su, kaže, najjači ogranak SDP-a u gradu, s obzirom na veličinu kvarta.

'Imamo i povijest i tradiciju. Svi se furaju na Šestine, od nošnji do šestinskog kišobrana. Ne može mene Meić, propali student, držat pod kontrolom', sipa nezadovoljstvo bivšom strankom Kompesak.
Kaže da se zbog zalaganja i truda koji je uložio u stranku i razbolio, a vraćeno mu je izbacivanjem.

'Ako ovako nastave, izgubit će stranku, neće ovako daleko. Ja ne razumijem što Milanović i vodstvo stranke misle', rezignirano je završio bivši šef šestinskog ogranka SDP-a.