epidemija u saboru

U samoizolaciji 11 zastupnika, četvero ih pozitivno na koronavirus

27.11.2020 u 15:36

Bionic
Reading

Koronavirus nije zabišla ni saborske klupe. Nekolicina zastupnika ili je pozitivna ili se nalazi u samoizolaciji te je dio njih i danas u glasanju sudjelovao videovezom

U samoizolaciji odnosno izolaciji trenutno je ukupno 11 zastupnika, od kojih je 4 pozitivno na koronavirus, potvrdili su za tportal iz Sabora.

Od tih 11 njih 9 je u današnjem glasovanju sudjelovalo videovezom. Upitali smo Sabor i koji su zastupnici glasali videovezom, te odgovor čekamo.

  • +27
Glasovanje u Saboru Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Jedan od onih koji su glasali od kuće je manjinski saborski zastupnik Veljko Kajtazi koji je prije gotovo 20 dana dobio pozitivan test na koronavirus.

Pozitivan na koronavirus je i gradonačelnik Preloga i saborski zastupnik HDZ-a Ljubomir Kolarek, ali i SDP-ov Nikša Vukas.

U SDP-u su nam potvrdili da je osim pozitivnog Vukasa, u samoizolaciji njihova zastupnica Vesna Nađ.

U samoizolaciji je Bojan Glavašević, zastupnik lijevo-zelenog bloka.

U samoizolaciji završila je i Dalija Orešković iz stranke Centar. 'Ja sam u samoizolaciju otišla dobrovoljno jer sam bila u kontaktu s osobom koja se testirala u privatnoj klinici', kazala je jučer za Jutarnji list.

Podsjetimo, izmjenama Poslovnika od prije dva tjedna zastupnici koji se nalaze u samoizolaciji ili su pozitivni na koronavirus mogu glasati i raspravljati video vezom. To pravilo ne vrijedi za zdrave zastupnike.