1.590 SLUČAJEVA

U SAD-u rekordan broj zaraženih virusom Zapadnog Nila

29.08.2012 u 22:22

Bionic
Reading

U Sjedinjenim Državama je krajem kolovoza zabilježeno ukupno 1.590 slučajeva zaraze virusom Zapadnog Nila, uključujući 66 smrtnih slučajeva, što je najveći broj umrlih od te bolesti koju prenose komarci otkako je prvi put otkrivena u zemlji godine 1999., izvijestili su zdravstveni dužnosnici u srijedu

Broj oboljelih i umrlih raste brzo i 'mi smatramo da će brojevi i dalje rasti', rekao je dr. Lyle Petersen, direktor epidemiološkog odjela američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti iz Atlante. Do prošloga tjedna zabilježeno je 1.118 slučajeva oboljenja i 41 smrtni slučaj, a ažurirani podaci predstavljaju 40-postotno povećanje broja oboljelih i 61 posto porasta broja smrtnih slučajeva.

U najteže pogođenom Teksasu, broj potvrđenih slučajeva skočio je na 733, uz 197 novih od prošloga tjedna, rekao je dr. David Lakey, povjerenik teksaškog ministarstva zdravstva. Broj umrlih dosegao je 31, ili 10 više nego prošloga tjedna. 'To izgleda kao da će biti naša najgora godina ikad. Kada pogledam podatke, ne vjerujem da smo dostigli vrhunac', rekao je Lakey.