AKCIJE KVART I HIT

U Rijeci razbijena međunarodna narko skupina

06.11.2010 u 21:02

Bionic
Reading

Policijska uprava primorsko-goranska u suradnji s USKOK-om, Upravom kriminalističke policije MUP-a RH te policijskim upravama zagrebačkom, splitsko-dalmatinskom i istarskom, dovršila je danas operativnu akciju Kvart kojom je obuhvaćeno 16 osoba zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga

S više policijskih vozila danas poslijepodne u riječki Županijski sud privedeno je ukupno 11 osoba iz Rijeke Pule i Splita. Neviđena gužva stvorila se u trenu, uz jake policijske snage u zgradu suda ušlo je i nekoliko odvjetnika.

Doznajemo da se radi o narko skupini koja je djelovala i na području Republike Srpske i Federacije BiH, gdje je istovremeno uhićeno još 15-ak osoba umiješanih u trgovinu drogom.

'Na prijedlog Uskoka denesena je odluka da se svoj jedanaestorici privedenih odredi istražni zatvor", kratko je na telefonski upit rekao istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Valentin Ivanetić.

Akcija je započela 2009. godine s pripremama i prikupljanjima informacija o osobama koje su dilerima heriona i marihuane osiguravale droge za uličnu prodaju na području Banje Luke, pretreseno je više od 20 lokacija te pronađeno više od pet kilograma heroina, nekoliko kilograma marihuane, stotinjak stabljika indijske konoplje, digitalne vage, eksploziv i oko 10.000 eura.

Među uhićenima je i pjevač Borislav Nišić iz Gradiške pa je u BiH cijela akcija zbog toga nazvana 'Hit'.

Danas privedena skupina u Rijeci, od dvije žene i devet muškaraca, na područje Primorsko-goranske županije dopremala je veću količinu opojnih droga iz Splita Pule i Banje Luke te ju distribuirala.

Protiv njih je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.