SAMO DOMAĆE

U Puli akcija ‘Kupujmo hrvatsko’

21.05.2011 u 16:46

Bionic
Reading

Brojni Puljani odazvali su se akciji Kupujemo Hrvatsko koju danas, na prostoru Karoline kod pulske Arene, organizira Hrvatska gospodarska komora (HGK)

Na prigodnoj svečanosti otvaranja predsjednica HGK-Županijske komore Pula Jasna Majetić Jaklin iskazala je veliko zadovoljstvo brojem izlagača koji dolaze u Pulu. Akciji ‘Kupujmo hrvatsko’ u Puli odazvalo se oko 150 proizvođača kvalitetnih i izvornih hrvatskih proizvoda, od čega njih 34 iz Istre. Oni će svoje proizvode, među kojima sireve, pršute, tartufe, tjesteninu, maslinovo ulje i drugo, prodavati po promotivnim cijenama.

‘Pula se u karavani gradova u kojoj se odvija akcija 'Kupujemo hrvatsko' pokazala kao jedno od najtraženijih odredišta proizvođača hrane i autohtonih proizvoda. Drago mi je da i veliki trgovački lanci na svojim policama sve češće imaju hrvatske proizvode’, istaknula je Majetić-Jaklin.

Otvaranju je nazočio i istarski podžupan Vedran Grubišić kazavši kako se Istra može ponositi što je pokretač u proizvodnji i afirmaciji autohtonim proizvoda. Akciji ‘Kupujmo hrvatsko’ u Puli trajat će večeras do 18 sati.