KUĆNA RADINOST

U Promini i Varaždinu zaplijenjeno tridesetak stabljika marihuane

09.07.2013 u 15:53

Bionic
Reading

Tridesetak stabljika indijske konoplje policija je zaplijenila u okolici Promine i Varaždina gdje su zbog ilegalnog uzgoja, ali i preprodaje nedozvoljenog bilja uhićeni muškarci od 24 i 39 godina.

I dok je 24-godišnjak iz Promine marihuanu uzgajao pod toplim dalmatinskim suncem, Varaždinac je ‘plantažu’ zasadio na tavanu, a da bi bilje čim bolje raslo nabavio je ventilatore, klima uređaj, žarulje, prigušnice, transformatore, umjetna gnojiva, aluminijska crijeva za dovod vode i zraka, termometre i drugu opremu, izvijestila je policija.

U njegovoj je kući, osim improviziranog laboratorija i 13 stabljika visokih od 85 do 150 centimetara, pronađeno i 34 grama osušene ‘trave’.

Policija sumnja da je Varaždinac laboratorij izgradio unatrag godinu dana te da je u njemu već imao tri završena ciklusa proizvodnje. Urod je, navodno, koristio za vlastitu konzumaciju, ali i prodaju na varaždinskom području.

Uzgajivač iz Promine uhićen je dok je zalijevao svoj nasad u mjestu Razvođe. Policajci su mu potom oduzeli 18 stabljika visokih od 30 do 68 centimetara, a navodno im je dragovoljno predao gram i pol marihuane i tri stabljike.

Uz prijavu državnom odvjetništvu u Kninu 24-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, kažu u policiji.