STRAVA KOD POREČA

U prometnoj nesreći izgorjele dvije osobe

Bionic
Reading

Posljednji ovogodišnji vikend u Istri bit će zapamćen po prometnim nesrećama u kojima su u dva dana poginule četiri osobe. Naime, u zadnjoj stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila noćas, oko 23,30 sati, na lokalnoj cesti Flengi – Fuškulin na Poreštini dvije su osobe, zarobljene u plamtećem automobilu, izgorjele. Tijela poginulih i automobil u plamenu uočila je cestarska služba tijekom posipavanja kolnika zbog leda, izvještava Glas Istre

Za sada još nije poznato je li se automobil zapalio prije nesreće ili nakon što je izletio s ceste. Naime, na prevrnuti automobil u plamenu naišli su cestari, a budući da su tijela unesrećenih izgorjela do neprepoznatljivosti, dob, spol i njihov identitet će se utvrditi naknadno, na Zavodu za patologiju Opće bolnice u Puli, kamo su karbonizirana tijela poslana.

Zbog očevida, cesta Flengi – Fuškulin bila je zatvorena do pet sati.

Automobil je izgorio u potpunosti, ostala je tek metalna školjka, a najvjerojatnije se radi o Yugu.

Nesreća se, prema neslužbenim informacijama Glasa Istre, dogodila kada je vozač, krećući se prema Jasenovici, zbog neutvrđenih razloga, umjesto ulaska u desni zavoj, produžio ravno izvan ceste te se automobil prevrnuo na krov nekoliko metara od ceste.

Mrtvozornik je izašao na mjesto događaja oko tri sata i utvrdio smrt. Po okončanju očevida dao je tek šturu izjavu budući da nema relevantne informacije, jer tek trebati obaviti identifikaciju i tehničko vještačenje vozila, odnosno onoga što je od njega ostalo.

Ove godine na istarskim prometnicama poginulo je 27 osoba, od kojih samo u proteklom, posljednjem vikendu u godini četiri osobe. Podsjetimo, 64-godišnji muškarac iz Valbandona izgubio je život u sudaru koji se dogodio također u nedjelju, u poslijepodnevnim satima na cesti Vodnjan – Sv. Kirin, kod mjesta Paradiž, a kod Cerovlja u subotu u izlijetanju automobila s ceste u potok smrtno je stradala 17-godišnja djevojka, pri čemu je još dvoje 18-godišnjaka teško ozlijeđeno.

Prošle godine ih je poginulo 18, a  2010. poginulo je, kao i ove, 27 osoba.