ZARAZA SE ŠIRI

U Požegi umrla sedma žrtva svinjske gripe

Svinjska gripa infekotoška

Svinjska gripa infekotoška

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ranko Suvar

U Općoj županijskoj bolnici Požega jučer poslijepodne od virusa gripe H1N1 umro je 41-godišnji muškarac

Večernji.hr neslužbeno doznaje da je riječ o Daliboru R. iz Jaguplija nedaleko od Požege. U požešku bolnicu zaprimljen je prošle subote, a od ponedjeljka je bio na respiratoru. Dalibor je dulje vrijeme bolovao od upale pluća, ali nije želio na bolovanje jer je jedini radio u obitelji.

U požeškoj bolnici od virusa pandemijske gripe H1N1 do sada se liječilo 11 pacijenata. Njih šestero otpušteno je iz bolnice, a trenutačno ih je još četvero na liječenju.

U Primorsko-goranskoj županiji prijavljeno je 507 oboljelih od nove gripe H1N1, a 23 ih je hospitalizirano, priopćio je Epidemiološki odjel Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Zbirni su to podaci prikupljeni prema prijavama liječnika primarne zdravstvene zaštite.

Na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka i dalje se nalaze dvoje pacijenata, muškarac i žena. Dobra je vijest da se ženi stanje poboljšalo, no muškarac je i dalje u teškom stanju. Na Infektologiji se liječi 19 oboljelih, a na Pulmologiji jedan pacijent.

Najviše oboljelih prijavljeno je u Rijeci 394, slijede Delnice sa 45, Crikvenica sa 30, Opatija sa 16, Krk sa 15, Mali Lošinj s tri te na otocima Cresu i Rabu po dvoje pacijenata. Najveći broj oboljelih spada u dobnu skupinu od 30 do 64 godine, zatim od sedam do 14 godina. Najmlađih pacijenata od jedne do četiri godine ima 16, a od pet do šest godina 25. Najmanje obolijevaju osobe starije od 65 godina, a u ovoj ih je županiji prijavljeno sedam.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi