13. OBLJETNICA

U povodu obljetnice Kornatske tragedije Banožić izrazio suosjećanje s obiteljima

30.08.2020 u 12:43

Bionic
Reading

U prigodi 13. obljetnice Kornatske tragedije, jedne od najvećih mirnodopskih nesreća u Hrvatskoj u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca, ministar obrane Mario Banožić izrazio je suosjećanje s obiteljima poginulih vatrogasaca, priopćeno je u nedjelju iz MORH-a

Tragedija se dogodila 30. kolovoza 2007. prilikom akcije gašenja požara na otoku Velikom Kornatu. U gašenju je sudjelovalo 13 vatrogasaca, od kojih je 12 vatrogasaca poginulo na licu mjesta ili su umrli u bolnicama, a jedini je preživio vatrogasac Frane Lučić iz Tisnog na Murteru, naveli su iz MORH-a.

U ovoj prigodi ministar obrane Mario Banožić izrazio je suosjećanje s obiteljima poginulih vatrogasaca naglasivši kako je ovo najveća tragedija koja je pogodila Hrvatsku od njezina osamostaljenja.

“I nakon 13 godina moramo čuvati uspomenu na najveću tragediju koja je pogodila hrvatsko vatrogastvo tijekom koje su smrtno stradali mladi životi. Zadaća je svih nas da iz ove tragedije izvučemo pouku kako se ovakvi ili slični događaji ne bi ponovili”, poručio je ministar Banožić.