u rijeci

U ponedjeljak počinje uređenje prostora na kojem se zadržavaju migranti

22.10.2022 u 18:48

Bionic
Reading

Akcije uređenja prostora oko željezničkog kolodvora na kojem se zadržavaju migranti tijekom proputovanja kroz Rijeku počet će u ponedjeljak, izvijestio je zamjenik riječkoga gradonačelnika Goran Palčevski

On je u izjavi za novinstvo u subotu naveo da proteklih mjesec i pol dana eskalira problem dolaska migranata u Rijeku vlakom iz Zagreba te njihova zadržavanja na području željezničkog kolodvora.

Kako bi se pokušalo pronaći rješenje u petak je organiziran sastanak predstavnika Hrvatskih željeznica iz Rijeke, Grada Rijeke, Crvenog križa, Riječke nadbiskupije i Caritasa te Policijske uprave primorsko-goranske, naveo je Palčevski.

Utvrđeno je da treba hitno djelovati te su dogovorene konkretne akcije. Na jednom dijelu željezničkog kolodvora, fizički odvojenom od perona, radi sprečavanja stradavanja ljudi, postavit će se dva higijenska kontejnera i još tri pokretna sanitarna čvora. Tu će biti i javna kuhinja, voda za piće i pranje i drugo.

Volonteri će od ponedjeljka prikupljati otpad s mjesta na kojima se okupljaju migranti. Nakon toga će se obaviti dezinsekcija, dezinfekcija i deratizacija. Preostaje odrediti veličinu šatora koji će postaviti Crveni križ te se očekuje da će se svi planirani poslovi obaviti do sredine sljedećeg tjedna, izvijestio je zamjenik riječkoga gradonačelnika.