BRANIMIR BARIŠIĆ

U Poljskoj poginuo prodekan riječkog fakulteta

31.05.2011 u 08:56

Bionic
Reading

Prodekan riječkog Tehničkog fakulteta prof. dr. sc. Branimir Barišić smrtno je stradao u subotu u teškoj prometnoj nesreći u Poljskoj

Tužna vijest o njegovoj pogibiji objavljena je na internetskim stranicama Tehničkog fakulteta, u kojoj stoji i da su se s njim u vozilu nalazili i njegovi kolege, profesori Livio Šušnjić i Bruno Čalić. Obojica su pretrpjela teške povrede i liječe se u poljskoj bolnici. Uskoro se očekuje i organizira njihov povratak u Hrvatsku.

Neslužbeno doznajemo da je za upravljačem bio prof. Barišić koji je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu ceste te podletio pod šleper. Poginuo je na mjestu, dok su njegove kolege, iako teško ozlijeđene, nasreću izvan životne opasnosti.

Branimir Barišić rođen je 19. svibnja 1969. godine. Diplomirao je na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u sklopu Sveučilišnog studija strojarstva. Bio je voditelj jednog nacionalnog i dva međunarodna znanstvena projekta, suradnik na jednom nacionalnom i četiri međunarodna znanstvena projekta te suradnik na dva privredna projekta koja financira industrija.

Od 1998. godine objavio je oko 180 znanstvenih članaka, dvije znanstvene knjige na engleskom jeziku te jednu uredničku knjigu na engleskom jeziku u suizdavaštvu. Bio je glavni organizator i osnivač internacionalne konferencije INTECH. Dobitnik je godišnje nagrade World Association for Innovative Technologies.