TOMISLAV KARAMARKO

U pobjedničkom govoru nije ni spomenuo Europu!

26.05.2014 u 00:07

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ Tomislav Karamarko u pobjedničkom govoru nakon objave rezultata na izborima za Europski parlament kazao je da je u dvije godine 'iz rastrojene vojske došao u poziciju pobjedničke stranke'. U svom govoru nije spomenuo ni koalicijske partnere, a ni Europsku uniju

U HDZ-u je strka - još uvijek nadaju šestom mandatu. Navodno im nedostaje jako malo oko 150 glasova. Andrej Plenković je kazao da čekaju konačne rezultate DIP-a, razlika je zaista mala i rezultati bi mogli pretegnuti da oni kao lista dobiju šesti mandat.

'Bilo bi mi drago da dobijemo taj šesti mandat jer bi pobjeda bila još uvjerljivija od ovih 12 posto', kazao je Plenković. Naglasio je kako se sada vidjela razlika kada se bira samo 11, a ne 12 mandata.

'Osvojili smo 41 posto, naši politički oponenti 29 posto. Još je ostalo za prebrojiti oko osam posto, vjerujem da čvrsto grabimo prema šestom mandatu. Mislim da ćemo kroz kratko vrijeme potvrditi taj mandat', kazao je prethodno Tomislav Karamarko.

Predsjednik HDZ-a kaže da nije vrijeme za euforiju, jer 'naši sugrađani i prijatelji koji su pogođeni poplavom i ne žive kako bi trebali borave u sportski dvoranama jer su im domovi razrušeni'. Pozvao je Vladu da ih posluša i što prije krene u sanaciju njihovih problema.

Osvrnuo se i na nezavidnu situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi kao zemlja u kojoj je 52 posto mladih nezaposleno, 30 tisuća ih se iselio u posljednje dvije godine i jedina zemlja u Europi ne bilježi rast.

'HDZ s pobjedničkim mentalitetom koji ima, iz rastrojene vojske u dvije godine postao najjača stranka u Hrvatskoj i izvući će Hrvatsku iz gospodarskih neprilika', kazao je Karamarko.

Ovo je poruka političkim oponentima, nastavio je, da je dosta bilo nerada. Ovo je početak niza pobjeda HDZ-a čija bi kruna trebala biti pobjeda na parlamentarnim izborima.

Ivana Maletić
, kandidatkinja HDZ-a koja je osvojila mandat i idućih pet godina će predstavljati Hrvatsku u Europskom parlamentu smatra da još uvijek nije gotovo i vjeruje da će HDZ-ova koalicija osvojiti šesti mandat. 'Rezultati su poruka da su za predsjedničke i parlamentarne izbore da su ljudi svjesni da su nužne promjene', kazala je Maletić.

Davor Ivo Stier, kandidat HDZ-a, bio je vidno tužan privremenim službenim rezultatima prema kojima nije osvojio mandat u Europskom parlamentu. Čestitao je kolegama koje su ostvarili mandat i istaknuo kako prihvaća volju građana i sretan je što je HDZ pobijedio.

Komentirao je i to što Ruža Tomašić opet ima najveći broj glasova na listi HDZ-a, ističući kako je očito imala poruke koje kod birača ne samo HSP-a, i općenito birača njihove liste imaju bolji primitak i stoga je dobila potporu da opet ide prva u Europski parlament na njihovoj zajedničkoj listi.