u sredozemnom moru

U padu američkog zrakoplova poginulo svih pet vojnika, ne sumnja se u napad

12.11.2023 u 19:41

Bionic
Reading

Pet pripadnika američke vojske izgubilo je život u nesreći američkog vojnog zrakoplova koji se tijekom vježbe srušio u Sredozemno more u petak navečer, priopćilo je u nedjelju Europsko zapovjedništvo američke vojske (EUCOM)

EUCOM nije rekao o kakvom je tipu zrakoplova riječ ni odakle je poletio, ali Sjedinjene Države su nedavno stacionirale nosač zrakoplova na tom području kako bi odvratile svaki pokušaj eskalacije rata Izraela i Hamasa.

"Tijekom rutinske zadaće opskrbe gorivom u letu u okviru vojne vježbe, američki vojni zrakoplov s petoricom vojnika doživio je nesreću i srušio se u Sredozemno more. Petorica vojnika u zrakoplovu su poginula", navodi EUCOM u priopćenju. Američka vojska je izvijestila o toj nesreći koja se dogodila "10. studenoga navečer" u istočnom Mediteranu, ne navodeći odmah informaciju o sudbini vojnika.

  • +4
USS Gerald Ford Izvor: EPA / Autor: Hakon Mosvold Larsen

"Jill i ja molimo za obitelji i prijatelje koji su izgubili svoje voljene - dio svoje duše", reagirao je u priopćenju američki predsjednik Joe Biden. "Čitava nacija suosjeća s njima". Nakon Hamasova napada 7. listopada Washington je pružio vojnu pomoć Izraelu i povećao svoje snage u regiji, napose šaljući nosač zrakoplova USS Gerald R. Ford i druge ratne brodove.