koronavirus

U Osječko-baranjskoj županiji tri novooboljele osobe

22.06.2020 u 11:58

Bionic
Reading

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji tri su novoboljele osobe od koronavirusa, svi su kontakti ranije oboljelih, pa je u županiji trenutno 11 oboljelih osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite

Oboljele osobe imaju blage simptome bolesti te se nalaze na kućnom liječenju, a od početka pandemije u županiji su od koronavirusa ukupno obljele 144 osobe, priopćeno je iz Stožera.

Epidemiolozi i dalje prikupljaju podatke o kontaktima novooboljelih, a trenutno se u samoizolaciji nalazi 88 osoba, od kojih je 48 stavljeno u samoizolaciju tijekom zadnja 24 sata.

Županijski Stožer civilne zaštite danas je izdao preporuku pružateljima socijalnih usluga, što se odnosi na privatne domove za starije, da i oni zabrane posjete i izlaske, kako štićenika tako i ostalih osoba koje dolaze u dom, rekao je načelnik Stožera Goran Ivanović.

U Stožeru podsjećaju kako su posjete u osječkom KBC-u Osijeku, našičkoj Općoj županijskoj bolnici i županijskim domovima za stare i nemoćne zabranjene od pojave novooboljelih na području županije.

  • +8
Koronavirus u svijetu Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT