ukupno 116

U Osječko-baranjskoj županiji jedna novoboljela osoba

27.04.2020 u 12:39

Bionic
Reading

U Osječko-baranjskoj županiji jedna je novoboljela osoba od koronavirusa, a od početka epidemije oboljelo je 116 ljudi, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite

Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović rekao je na konferenciji za novinare da je od 49 jučer testiranih na Covid-19 pozitivna bila osoba s osječkog područja, a riječ je o kontaktu u samoizolaciji, koji je poznat epidemiolozima. Pet je novoizliječenih osoba, ukupno 65, nema novih smrtnih slučajeva.

U osječkom KBC-u je hospitalizirano 17 pacijenata, a u toj ustanovi i dalje je devet djelatnika pozitivno na koronavirus, rekao je Ivanović. Dodao je kako je tijekom 23 provjere samoizolacije policija nije evidentirala nijedno kršenje te preventivne mjere, a u jučerašnjih 2117 provjera propusnica nitko nije zatečen bez propusnice.

Na upit novinara zašto županijski Zavod za javno zdravstvo ne želi testirati djelatnike jednog privatnog doma za starije osobe, nakon što se, poslije sedmodnevne stanke, vrate na posao, Ivanović je kazao kako je takva trenutna procjena epidemiologa.

Naše inspekcije su svakodnevno na terenu, pratimo situaciju u svim domovima, uključujući i privatne. Imamo četiri tima koji obilaze domove i epidemiolog, koji je sastavni dio tima, radi procjenu na temelju onoga što se utvrdi tijekom obilaska, pojasnio je Ivanović.