dom zdravlja

U Osijeku nova ambulanta fizikalne medicine i rehabilitacije za djecu

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 04.05.2021 16:39
  • Objavljeno 04.05.2021 u 16:39
KBC Osijek

KBC Osijek

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric

U Domu zdravlja Osječko-baranjske županije u Osijeku u utorak je otvorena nova ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju za djecu, a župan Ivan Anušić tom je prigodom rekao da je županija u posljednje četiri godine kontinuirano ulagala u primarnu zdravstvenu zaštitu.

Ravnatelj županijskog Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Mato Lukić rekao je kako je to u Osijeku prva ambulanta fizikalne medicine i rehabilitacije za pregled djece kojoj će se olakšati liječenje jer neće morati odlaziti u Bizovac, ali, dodao je, postupak njezina otvaranja nije bio lagan.

„U mreži HZJZ-a nije postojalo mjesta za otvaranje ambulante ovog tipa, međutim, nismo odustali, već smo uz dodatna obrazloženja o nužnosti ovakve ustanove uspjeli dobiti sve potrebne dozvole. Ordinacija nije prostorno velika, ali udovoljava tehničkim uvjetima koji su potrebni i zapošljava stručnjake i zdravstveno osoblje koje je radilo s najmlađim pacijentima“, rekao je Lukić.

Dr. Ankica Firi objasnila je kako je otvorenje te ordinacije ponajprije važno zbog neurorizične djece.

„Otvaranjem ove ambulante ćemo moći doprinijeti ranoj intervenciji kod djece s neuromotornim poteškoćama da bi se postigli što bolji neurorazvojni ishodi i izbjegla veća oštećenja“, istaknula je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!