na jugu ukrajine

U okupiranom Melitopolju petero ozlijeđeno u eksploziji autobombe

25.10.2022 u 12:51

Bionic
Reading

Bomba je u utorak ujutro eksplodirala u Melitopolju, gradu pod ruskom okupacijom na jugu Ukrajine, priopćile su gradske vlasti, a izvijestile ruske novinske agencije

Autobomba je detonirana u poslovnom centru gdje se također nalazi mjesna radijska postaja, rečeno je. Ozlijeđeno je petero ljudi, među njima i djelatnici radija, navodi se.

Melitopolj okupaciji služi kao administrativno sjedište regije Zaporižje, koju je Rusija proglasila pripojenom. Stvarni regionalni glavni grad Zaporižja u ukrajinskim je rukama.

Okupacijska uprava govorila je o terorističkom napadu, no to nije potkrijepljeno.

Istodobno, ukrajinske snage nastavljaju borbu na okupiranim područjima. Ruske agencije javile su da je tijekom noći u Melitopolju bilo već sedam eksplozija zbog ukrajinskoga granatiranja.

U izvješću ukrajinskoga glavnog stožera u utorak ujutro navodi se da su ruske snage u protekla 24 sata topništvom granatirale mnoge dijelove bojišnice.

Borbe su se vodile u blizini Bahmuta i Avdivke u istočnoj regiji Donbasu.

Ruske snage i dalje se pripremaju za obranu grada Hersona koji su zauzele. Vojne izjave nisu se mogle neovisno provjeriti.

Američki Institut za proučavanje rata (ISW) istaknuo je da su proteklih dana naglo smanjeni ruski zračni napadi projektilima, krstarećim projektilima i bespilotnim letjelicama.

To je vjerojatno bilo zbog nedostatka streljiva. Učinak tih bombardiranja također je bio ograničen, rečeno je.

Zbog smanjenja zračnih napada, u Ukrajini su se rjeđe objavljivale zračne uzbune.

U glavnom gradu Kijevu u nedjelju i ponedjeljak bila je kratka zračna uzbuna, ali ne i u ponedjeljak tijekom noći.