VREMENSKA prognoza

U novi tjedan s dosta oblaka; evo gdje se sprema kiša i što očekivati idućih dana

20.03.2023 u 07:43

Bionic
Reading

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, glavninom na Jadranu i područjima uz njega. Najmanje kiše ili uglavnom suho očekuje se na krajnjem jugu i sjeveru zemlje. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno jugo, ponegdje i jako, koje će do večeri na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 13 do 17 stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak

Umjereno oblačno u Zagrebu. Uz povremeno više oblaka može pasti vrlo malo kiše, uglavnom u prvom dijelu dana.

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab do umjern sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 7, a najviša dnevna između 14 i 16 °C.

Središnja Hrvatska

Promjenljivo oblačno mjestimice uz mogućnost za malo kiše. Vjetar većinom slab jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 8, a najviša dnevna između 14 i 16 °C.

  • +34
Zagrebačka špica Izvor: Cropix / Autor: Josip Moler

Gorski kotar i Lika

Pretežno oblačno povremeno s kišom. Vjetar većinom slab jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 6, a najviša dnevna između 13 i 15 °C.

Istra

Promjenjivo oblačno mjestimice s kišom i pljuskovima. Tijekom poslijepodneva prestanak oborina, a zatim djelomice sunčano. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će krajem dana okretati na buru i sjeverni vjetar. More će biti malo valovito. Najniža dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 4 do 7, a najviša dnevna od 14 do 16.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom ili pljuskovima s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 10, a najviša dnevna između 12 i 14 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz povremeno više oblaka mjestimice su mogući kratkotrajni pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 12, a najviša dnevna između 15 i 18 °C.

  • +2
Šetnja Stradunom Izvor: Cropix / Autor: Bozo Radic

'U utorak i srijedu na kopnu sunčanije i toplije, pa će temperatura zraka ponovno sredinom tjedna biti oko 20 °C, mjestimice moguće i malo viša. U četvrtak jačanje jugozapadnjaka i porast naoblake, a uglavnom u gorju može pasti poneka kap kiše.

Na Jadranu pretežno sunčano, također najtoplije u srijedu. U utorak poslijepodne na južnom dijelu postoji mogućnost za kratkotrajnu kišu ili poneki pljusak, a u četvrtak ponovno oblačnije, osobito na sjeveru. Vjetar sjeverozapadni i jugozapadni, a u četvrtak će okrenuti na jugo', prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.