problemi već prvog tjedna nastave

U nekoliko istarskih škola pojedini razredi su na nastavi na daljinu: Nije jasno idu li u samoizolaciju cijeli razredi ili nekoliko učenika

14.09.2021 u 09:10

Bionic
Reading

U nekoliko osnovnih i srednjih škola na području Istarske županije nastava je već prebačena na model C, odnosno na daljinu

Kako se najavljivalo prije nekoliko mjeseci, u slučaju da neki učenik bude zaražen covidom, u samoizolaciju su trebali ići samo oni učenici koji sjede s lijeve i desne strane zaraženog učenika. Međutim trenutno rješenje nije svugdje takvo. U samoizolaciji su većinom čitavi razredni odjeli, a daljnji razvoj situacije teško se može predvidjeti.

U Osnovnoj školi Vidikovac čak tri razreda nalaze se u samoizolaciji, predviđenoj do 22., odnosno 23. rujna, objavljeno je na internetskoj stranici škole. Ravnatelj Osnovne škole Stoja Zoran Bjelopetrović istim putem je objavio da je u izolaciji jedan peti razred, također do 22. rujna. Istog datuma predviđa se i povratak učenika u Osnovnu školu Giuseppina Martinuzzi - Područnu školu Galižana, na čijoj je stranici objavljeno da će se online nastava odvijati za učenike drugog razreda.

Iz Tehničke škola Pula detaljan odgovor na upit Glasa Istre poslala je ravnateljica škole Sandra Balde, potvrdivši da je u njihovoj ustanovi trenutno jedan učenik covid pozitivan, a šest učenika je u samoizolaciji.

'U petak 10. rujna cijeli je razred preventivno imao nastavu online jer je vijest o covid pozitivnom učeniku stigla kasno navečer. Neposredni kontakti zaraženog učenika utvrđeni su u petak ujutro te je mjera samoizolacije određena, prema preporuci epidemiologa, samo učenicima koji su bili na distanci manjoj od dva metra od covid pozitivnog učenika', navodi Balde.

'Škola u svakom trenutku postupa prema preporukama i uputama HZJZ-a, MZO-a te osnivača, lokalnog stožera i epidemiologa', pojasnila je ravnateljica Tehničke škole.