ODGOVORNI MILITANTI

U napadu na vojnu bazu u Kašmiru ubijeno 17 indijskih vojnika

18.09.2016 u 10:30

Bionic
Reading

Sedamnaest indijskih vojnika ubijeno je u subotu u napadu militanata na glavnu vojnu bazu u Kašmiru, priopćila je indijska vojska

Napad se dogodio u sjedištu vojne uprave u Uri.

'Tijekom akcije eliminirana su četvorica terorista a potraga za počiniteljima još traje', navodi se u izjavi vojske.

Vojska je helikopterima prevezla ozlijeđene vojnike, a ministarstvo obrane priopćilo je da je u napadu 35 vojnika ranjeno.

Napad se dogodio u jeku povećanih napetosti u jedinoj indijskoj regiji gdje prevladavaju muslimani, u kojoj više od dva mjeseca traju prosvjedi zbog ubojstva zapovjednika separatističkih snaga.

Najmanje je 78 civila ubijeno a tisuće su ranjene u uličnim sukobima s indijskim sigurnosnim snagama koje su skupine za ljudska prava kritizirale zbog uporabe prekomjerne sile.

Indijski ministar unutarnjih poslova otkazao posjet Rusiji nakon napada u Kašmiru

Indijski ministar unutarnjih poslova Rajnath Singh otkazao je posjet Rusiji i Sjedinjenim Državama nakon što je 17 indijskih vojnika ubijeno u napadu militanata na vojnu bazu u Kašmiru.

Singh, koji je trebao u ponedjeljak otputovati u Moskvu, sazvao je hitan sastank u New Delhiju.

Ministar obrane Manohar Parrikar i glavni vojni zapovjednik Dalbir Singh na putu su za Uri, gdje se dogodio napad, izjavio je vojni glasnogovornik.

Vojska je helikopterima prevezla ozlijeđene vojnike, a ministarstvo obrane priopćilo je da je u napadu 35 vojnika ranjeno, a desetak ih je u kritičnom stanju.