UZ HRVATSKU GRANICU

U najsretnijem gradu opet je netko dobio na lotu, pazite koliko su podebljali proračun

21.06.2023 u 11:27

Bionic
Reading

Nakon što je dobitnik Eurojackpota neplanirano napunio prošlogodišnji proračun Rogaške Slatine, slovenskog grada uz hrvatsku granicu, za čak 1,6 milijuna eura, sličan blagoslov za lokalnu samoupravu - doduše, u znatno manjem iznosu - dogodio se i ove godine

Stanovnik Rogaške Slatine osvojio je 11. lipnja pola milijuna eura na lotu te će u proračun grada morati uplatiti 75 tisuća eura poreza. Po slovenskom zakonu, naime, porez od dobitaka na igre na sreću prihod je lokalne samouprave.

Kako javlja RTVSlo, općina Rogaška Slatina ove godine već je u plusu dvadesetak tisuća eura prema ostvarenju proračuna u prvoj polovici ove godine, pa će uz ovu dodatnu infuziju prihodi biti znatno veći od planiranih.

'Prihodi će se utrošiti u skladu s odobrenim projektima ili zadaćama utvrđenim općinskim proračunom', izvijestili su iz općine koja je prošle godine od poreza na dobitke u igri Eurojackpot dobila 1,67 milijuna eura.

Rogaška Slatina Izvor: Profimedia / Autor: Rainer Hackenberg / akg-images / Profimedia

Kako smo ranije izvijestili, najveći dio iznosa od 1,67 milijuna eura, koliko je općina uprihodila od dobitka na Eurojackpotu, potrošili su na izgradnju gradskog bazena te modernizaciju stadiona NK Rogaška, kluba koji je u međuvremenu ušao u prvu slovensku ligu.