teška situacija

U Međimurskoj županiji rekordnih 98 novozaraženih

23.10.2020 u 13:49

Bionic
Reading

U posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji registrirano je rekordnih 98 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćeno je na konferenciji za novinare koju je u petak u Čakovcu održao županijski Stožer civilne zaštite.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl Pal kazala je da bilježe povećan broj testiranja, kojih je prošli dan bilo rekordnih 300, ali i rekordan broj pozitivnih ljudi.

Srećom je većina pozitivnih s blagim kliničkim slikama, a neki i bez ikakvih simptoma bolesti, ali su otkriveni kao kontakti dotad poznatih pacijenata, istaknula je.

U čakovečkoj bolnici je trenutno hospitalizirano 27 bolesnika, a jedna je osoba na respiratoru. Trenutno ima dovoljno lijekova, dovoljno je kreveta, a nema ni kadrovskih problema.

Kako bi se olakšao pristup pacijentima te ubrzao postupak uzimanja briseva, ulaz u Županijsku bolnicu Čakovec više nije kod Zavoda za hitnu medicinu, nego preko puta Doma zdravlja i označen je natpisom Trijaža, rečeno je.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Josip Grivec izvijestio je o uvođenju novih epidemioloških mjera za područje Međimurja.

Zabranjuju se posjeti korisnicima domova za starije i nemoćne osobe, osim u iznimnim slučajevima kad je riječ o teško bolesnim korisnicima, kada odluku o tome donosi ravnatelj ili druga osoba koju on za to ovlasti.

Grupni sportovi moraju se odgodi do daljnjega, a odluka vrijedi iduća dva tjedna.

Grivec je uputio apel građanima da ne organiziraju okupljanja s više od 20 ljudi jer su upravo takva okupljanja jedan od najvećih izvora širenja koronavirusa.