JESTE LI IH VIDJELI

U ljetnim mjesecima nestaje puno više maloljetnika

03.08.2012 u 16:34

Bionic
Reading

Od 15. srpnja do 2. kolovoza 2012. godine policiji je prijavljen nestanak 47 osoba, od toga je 26 maloljetnika (od 14 do 18 godina). Od tih 47 osoba pronađeno ih je 27 (od toga je 17 maloljetnika), odnosno za 20 osoba još se traga (od toga je devet maloljetnika). U istom razdoblju policija je pronašla još 20 osoba koje su nestale prije 15. srpnja 2012. godine, izvijestili su iz Nacionalne evidencije nestalih osoba (NENO)

U dosadašnjoj policijskoj praksi uočeno je da se upravo u ljetnim mjesecima povećava broj mladih i maloljetnih osoba koji odlaze od kuće u pravcu mora sa svojim prijateljima. Također je primijećeno da je veći broj recidivista, tj. maloljetnih osoba koje opetovano bježe i udaljavaju se te se u velikom broju to odnosi na štićenike u domovima i ustanovama. Iz policije su poručili kako u svim slučajevima žurno objavljuje fotografije nestalih te surađuje s obiteljima i prijateljima u cilju što bržeg pronalaska maloljetnika, kako ne bi postali žrtva nekog kaznenog djela.

Policija moli sve građane da, ukoliko su vidjeli osobu za kojom je raspisana potraga ili imaju bilo kakvu korisnu informaciju, nazovu broj 192 ili se javi u najbližu policijsku postaju. Također, podatke nam mogu javiti i preko online obrasca koji se nalazi na svakom profilu nestale osobe ili na e-mail adresu nestali@nestali.hr.

Za kojim osobama policija traga doznajte ovdje