proslava diplome

U Kutini 12 pozitivnih na koronavirus sa zabave na OPG-u

08.07.2020 u 13:22

Bionic
Reading

Već nekoliko dana s pozitivnim se testovima na koronavirus pojavljuju pacijenti s područja Kutine, novog izvorišta zaraze, a zasad je pozitivno 12 osoba sa zabave na OPG-u

Dosad je 12 osoba zaraženo na privatnoj zabavi održanoj prije desetak dana na jednom OPG-u u blizini Kutine, potvrdio je u srijedu i Županijski stožer Civilne zaštite u izvješću koje je potpisao načelnik dr. Roman Rosavec.

Prema riječima epidemiologa, dosad je testirano više od stotinu ljudi koji su bili na zabavi ili u kontaktu s njima. Još se čekaju rezultati 38 uzoraka testova. Oboljeli su imali blagu kliničku sliku, slabu glavobolju i, kako nisu simptomima pridavali pozornost, zaraza je utvrđena relativno kasno.

Trenutačno su u samoizolaciji svi sudionici zabave i svi njihovi pozitivni kontakti, ukupno 46 osoba. Budući da su zaraženi u međuvremenu imali i mnoge druge kontakte, sve se osobe sa simptomima pozivaju da se jave Zavodu za javno zdravstvo.

Inače, u Sisačko-moslavačkoj županiji tri su novooboljele osobe, po jedna iz Kutine, Novske i Siska. Kod svih je poznat izvor zaraze te su svi njihovi kontakti stavljeni u samoizolaciju.

  • +25
Koronavirus u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Od 17. lipnja do danas u Sisačko-moslavačkoj županiji covid-19 dijagnosticiran je u 32 osobe. Pet pacijenata je s područja grada Zagreba, šest ih je iz Petrinje, 13 s područja Kutine, tri su iz Siska i po jedan pacijent s područja Hrvatske Kostajnice, Donjih Kukuruzara, Dvora, Novske i Martinske Vesi.