investicije s istoka

U Kumrovec stiže bogata kineska poduzetnica zainteresirana za kupnju Političke škole

10.04.2019 u 09:57

Bionic
Reading

Jiang Yu, predsjednica pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry danas dolazi u Kumrovec. Radi se o kineskoj poduzetnici koja je, čini se, iznimno zainteresirana za kupnju Političke škole.

Jiang Yu, piše portal zagorje.com, susrest će se sa Općinskim vodstvom, ali se i obratiti novinarima u popodnevnim satima. Detaljniji plan i više informacija o konkretnim razlozima dolaska, javnost ne zna.

Podsjetimo, za političku školu u Kumrovcu raspisan je novi natječaj, a kao potencijalni kupac zdanja procjenjenog na 12 milijuna kuna spominje se kineska tvrtka Z-Run Well Ton Industry koju vodi Jiang Yu.

Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić i načelnik Kumrovca Robert Šplajt već su bili u Pekingu gdje su s Yu potpisali Memoradnum o razumijevanju. 'Očekujem da će se javiti na natječaj, a potencijal je za nas tu ogroman u području turizma. S kompanijom Z-Run smo već potpisali memorandum o razumijevanju i suradnji, a oni su najavili da žele investirati u Kumrovec i zbog poveznice s Josipom Brozom kojeg u Kini jako cijene', rekao je Šplajt.

Za dosadašnjih je nekoliko posjeta Yu je potpisala samo neobvezujuće memorandume u dvije zagorske općine. Mario Rendulić, predsjednik poslovnog udruženja CSEBA (Chinese Southeast European Business Association), organizira njene poslovne susrete, a navodi da će izaslanstvo vjerojatno još obići i Zadar, gdje ih zanimaju luka i poslovna zona Crno, te Istru.