ORONULO ZDANJE

Kinezi najizgledniji kupci bivše političke škole u Kumrovcu

30.03.2019 u 15:59

Bionic
Reading

Ministarstvo državne imovine objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske tj. Hotel Zagorje, bivšu političku školu u Kumrovcu

Jutarnji list doznaje da je za kupnju zapuštenog zdanja zainteresirana kineska Z-Run Well Ton Industry. Njena predsjednica Jiang Yu, za deset dana dolazi u posjet Kumrovcu.

'Očekujem da će se javiti na natječaj, a potencijal je za nas tu ogroman u području turizma. S kompanijom Z-Run smo već potpisali memorandum o razumijevanju i suradnji, a oni su najavili da žele investirati u Kumrovec i zbog poveznice s Josipom Brozom kojeg u Kini jako cijene', kaže kumrovečki načelnik Robert Šplajt.

Za zgradu Političke škole u Kumrovcu sagrađene 1981. godine, koja se sada naziva Hotel Zagorje, interes je pokazala još jedna kineska kompanija, kaže Šplajt, a također i austrijski investicijski fond.

Hotel Zagorje je ukupne građevinske bruto površine 11.310,00 m2 raspoređene na četiri etaže i bruto volumena 34.464,20 m2.

Početna cijena iznosi 11,9 milijuna kuna, dok je rok za podnošenje ponuda 07. svibnja 2019. Natječaj je dostupan na ovom linku.

  • +10
Proslava Dana mladosti i radosti u Kumrovcu Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar