problemi u oš meje

Dio razreda splitske škole u samoizolaciji

17.09.2020 u 17:19

Bionic
Reading

Školama s razrednim odjeljenjima u samoizolaciji danas se pridružila i OŠ Meje, na on line nastavu uputivši čak tri odjeljenja nižih razreda. Kako doznajemo od ravnateljice Majde Asanović, mjera je to kojom se nastoji spriječiti moguće širenje virusa nakon što se djelatnici koja predaje u dvije škole, pokazala pozitivnom na COVID.

'Kasno sinoć, iza 20 sati primila sam poziv od epidemiologa koji me je uputio u situaciju i kazao koja odjeljenja do kojeg datuma moraju ići u samoizolaciju, ovisno o tome kada su bila u kontaktu s učiteljicom, pa njihov povratak u školske klupe očekujemo između 24. i 28. rujna', kazala je za Slobodnu Dalmaciju ravnateljica Asanović, ističući kako se u školi od početka nastave pridržavaju svih epidemioloških mjera pa mjesta panici među djelatnicima i učenicima nije bilo.

Odmah po pozivu kontaktirala je, kaže, dotične razrednike, koji su elektroničkom komunikacijom još sinoć o svemu obavijestili i roditelje, pa je on line nastava već jutros protekla glatko.

- Svi smo spremno reagirali budući da smo dobro pripremljeni, te se nadam da će se djeca bez većih poteškoća prilagoditi jer nam je njihov interes na prvom mjestu',- istakla je Asanović dodavši kako joj se uznemireni roditelji obraćaju s pitanjem - čemu samoizolacija, ako epidemiološke mjere imaju svrhu.