vrijednost 10 milijuna kuna

U Koprivnici otvoren novouređeni prostor za dijagnostiku magnetne rezonance

18.12.2018 u 14:00

Bionic
Reading

Na Odjelu za radiologiju Opće bolnice 'Dr. Tomislav Bardek' u Koprivnici u utorak je otvoren novouređeni prostor za dijagnostiku magnetne rezonance, a otvorenju su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar te ministar zdravstva Milan Kujundžić

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić izvijestio je da su uređenje prostora i nabavka magnetne rezonance stajali ukupno 10 milijuna kuna. Projekt je pripreman dvije godine, a potaknut je time što svake godine otprilike 3500 pacijenata iz Koprivničko-križevačke županije traži takve usluge u drugim županijama.

Devčić je najavio da će prijave za dijagnostiku s novim uređajem početi u siječnju, a od ukupno devet specijalista u bolnici šest će ih raditi na magnetskoj rezonanci. Osim toga, imamo i dovoljan broj zaposlenih inženjera, ustvrdio je.

Po riječima ministra Kujundžića, magnetska rezonanca je standard suvremene medicine. 'Ona je bila veliki manjak u ovoj kući, iako se u koprivničkoj bolnici radi vrhunska medicina i sa skromnijim alatima', kaže Kujundžić.

Štromar je ustvrdio kako će u Kujundžićevom mandatu biti najviše ulaganja u zdravstvo dosad, a tome svjedoči i novootvoreni prostor i puštanje u rad vrijednog dijagnostičkog uređaja u Koprivnici.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja također ulaže znatna sredstva u obnove objekata. Trenutno se obnavlja, ili će uskoro započeti, više od tisuću objekata u zdravstvu, školstvu i ostalih javnih zgrada, u ukupnoj vrijednosti od pet milijardi kuna, rekao je Štromar.