koronavirus

U Južnoj Koreji ponovno više od 100 novozaraženih u danu

19.03.2020 u 09:10

Bionic
Reading

Broj novozaraženih koronavirusom u Južnoj Koreji već treći dan zaredom u porastu je u četvrtak, sa 152 prijavljena nova slučaja u odnosu na dan prije, prema podacima korejskih centara za kontrolu i prevenciju bolesti

Sedmero zaraženih je umrlo, čime je ukupno od koronavirusa umrla 91 osoba. U zemlji je ukupno 8565 zaraženih. Porast broja novozaraženih proteklih dana slijedio je nakon višednevnog trenda pada tog broja.

Nakon objavljivanja novih podataka predsjednik Moon Jae najavio je pakete pomoći malim tvrtkama pošto je održao uvodnu sjednicu "izvanrednog gospodarskog vijeća", prenijela je novinska agencija Yonhap.

'To je posebna financijska mjera u rasponu 39 milijardi dolara', agencija je citirala predsjednika koji se obratio novinarima.

Južna Koreja je u ponedjeljak prijavila najmanji dnevni porast broja zaraženih u gotovo tri tjedna sa 74 novozaražena, nakon čega je taj broj počeo rasti.

Prošli petak je prvi put broj izliječenih u danu premašio broj novozaraženih, prema južnokorejskoj novinskoj agenciji Yonhap.

Većina slučajeva, uključujući 86 novih, koncentrirana je u jugoistočnom gradu Daegu i pokrajini North Gyeongsang.

Oko 60 posto potvrđenih slučaja povezano je s ogrankom vjerske sekte Shincheonji u Daegu, koja obuhvaća 2,5 milijun ljudi, premda su se nove brojke zaraženih počele pojavljivati u četvrtom najvećem gradu Južne Koreje, prenosi Yonhap.