epidemija

U Italiji i Velikoj Britaniji dva nova slučaja koronavirusa

07.02.2020 u 06:34

Bionic
Reading

U Italiji i Velikoj Britaniji u četvrtak su potvrđena nova dva slučajeva zaraze koronavirusom, a u obje zemlje radi se o trećem otkrivenom slučaju koronavirusa

Jedan talijanski državljanin bio je pozitivan na testiranju na koronavirus, izvijestio je u četvrtak glasnogovornik talijanskog Ministarstva zdravstva.

To je treći potvrđeni slučaj u Italiji nakon što su prošlog tjedna pozitivna na koronavirus bila dva kineska turista.

Radi se o jednom od 56 ljudi koji su prošloga tjedna vraćeni u Italiju iz kineskog grada Wuhana, epicentra širenja koronavirusa. Talijani evakuirani iz Kine zadržani su u karanteni 14 dana u vojnoj bazi južno od Rima.

Ministarstvo je priopćilo kako je zaraženi čovjek prebačen u rimski institut Spallanzani, centar specijaliziran za zarazne bolesti i viruse.

Britanija: Treći se zarazio virusom izvan Kine

Britanske medicinske vlasti rekle su u četvrtak da je potvrđena i treća osoba u Britaniji koja je zaražena koronavirusom, pri čemu se navodi da se zasad neidentificirana osoba zarazila virusom izvan Kine.

Glavni stručnjak za koronavirus u Engleskoj Chris Whitty izjavio je da je zaraženi pokupio virus u Aziji, ali ne u Kini, pa bi bilo pametno proširiti zemljopisno područje s kojeg britanski liječnici trebaju testirati ljude, ako im se pojave prvi simptomi.

Treći pacijent s koronavirusom u Britaniji prebačen je u specijalistički zdravstveni centar. Prve dvije osobe u Britaniji kojima je dijagnosticiran virus liječe se u bolnici u Newcastleu, na sjeveroistoku Engleske, priopćilo je prošlog tjedna britansko Ministarstvo zdravstva.

Dosad je izvan Kine zabilježeno gotovo 230 slučajeva zaraze koronavirusom u 27 drugih zemalja i regija, pokazuju službeni podaci koje je objavila agencija Reuters.