virus u vrtiću

U Istri tri nova slučaja zaraze koronavirusom

04.09.2020 u 10:56

Bionic
Reading

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Istri, izvijestio je u petak istarski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 342 uzorka, od toga 240 za administrativne potrebe, od kojih su potvrđene tri novozaražene osobe koje dolaze iz samoizolacije, rekao je načelnik Stožera istarske županije Dino Kozlevac.

Kako se doznaje zareženi su dijete i žena iz Pule te još jedna žena iz Poreča. Zaraženo dijete pohađalo je pulski vrtić na Valdebeku gdje je dan ranije također zaraženo jedno dijete zbog čega su u samoizolaciji završila četiri zaposlenika i 22-oje djece dok je objekt zatvoren.

Među pozitivnima je i jedan austrijski državljanin testiran testiran iz administrativnih potreba koji nije ušao u dnevnu statistiku jer je odmah napustio Hrvatsku.

U Istri su izliječene četiri osobe, tako da je trenutno 65 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 268 osoba.

"I ova tri slučaja dokazuju kako građani moraju biti oprezni i odgovorni jer samo na taj način zadržat ćemo povoljnu epidemiološku situaciju u Istri", rekao je Kozlevac, upozorivši da se povoljno stanje može u kratkom vremenu pogoršati ako se građani ne pridržavaju pravila, uputa i preporuka.