PADAJU JEDAN ZA DRUGIM

U istrazi o Savileu uhićen Gary Glitter

28.10.2012 u 11:21

Bionic
Reading

Britanska je policija u nedjelju priopćila da je uhitila muškarca pod sumnjom za seksualna zlostavljanja u sklopu istrage seksualnom zlostavljanju djece slavnog voditelja BBC-ja Jimmyja Savilea

Policija nije objavila ime muškarca, prvog uhićenika otkako je počela istraga o slučaju Savile prije tjedan dana, ali su BBC i ostali britanski mediji javili da se radi o popularnoj glazbenoj zvijezdi iz sedamdesetih Garyju Glitteru (68).

Glitter, bivša glam rock zvijezda, registrirani je seksualni prijestupnik. Osuđen je i odslužio je manje zatvorske kazne zbog pedofilije u Britaniji i Vijetnamu.

Jimmy Savile umro je prošle godine u dobi od 84 godine. Nedavo otkriće da je Savile, koji je bio jedan od glavnih BBC-jevih voditelja, desetljećima seksualno zlostavljao mlade djevojke uzdrmali su britansku javnu televiziju i društvo. U četvrtak je policija koja provodi opsežnu istragu objavila da ga je do sada prijavilo oko 300 žrtava.

Policijski načelnik Peter Spindler na konferenciji za novinare je tada rekao da policija slijedi oko 400 linija istrage povezanih sa žrtvama, ali da još nema dokaza o organiziranom pedofilskom krugu.